RcCad V 1.7.3 (Fred Jordan)


Download: rccad173.zip (3,2 Mb - SHAREWARE -Demo Versie)

De afkorting RcCad staat voor "Radio Controlled - Computer Aided Design".
De software is speciaal bedoeld voor modelbouwers, die zelf modellen willen ontwerpen. Het programma is volledig drie-dimensionaal van opzet en heel eenvoudig om mee te werken.

De demo-versie is al goed bruikbaar en het gemaakte ontwerp is ook via de printer uit te printen. Natuurlijk heeft de complete versie, die overigens voor slechts $ 49,- te bestellen is, meer mogelijkheden. namelijk:
 • Onbeperkt aantal rompvormen.
 • Het opslaan en weer oproepen van een ontwerp.
 • Exporteren als DXF-file.
 • Importeren van bitmap-plaatjes.

  De demo-versie
  Maar zoals gezegd, de demo-versie is voor de meesten van ons al heel bruikbaar en kost daarbij niets.
  In die demoversie is één standaard romp aanwezig, die je echter naar hartelust kunt aanpassen in elke gewenste vorm. Het wijzigen gaat heel eenvoudig door met de muis te slepen en de shift-toets of de ctrl-toets daarbij te gebruiken. De aanwijzingen daarvoor verschijnen op het scherm.

  Aanpassen per onderdeel
  Je ontwerp is verdeeld in een aantal onderdelen, zoals de romp, de vleugels, het stabilo en het kielvlak. Je werkt aan deze onderdelen afzonderlijk, waarbij voortdurend de gehele drie-dimensionale afbeelding in het bovenvenster zichtbaar blijft en tegelijkertijd meeverandert. Daarbij kun je ieder onderdeel ook nog zijn eigen kleur geven als je wilt. In de romp zijn alle willekeurige doorsnedes aan te geven, die ook stuk voor stuk uit te printen zijn.
  Even met de muis op het 3D-venster schuiven en je model kantelt vervolgens alle kanten op en is vanuit alle hoeken te bekijken.

  Vliegsimulator
  Je kunt je model zelfs even enkele seconden laten vliegen en besturen met de muis. Daarna komt de mededeling, dat onbeperkt vliegen alleen maar kan met de sleutel ("key-generator") voor dit programma, die via Internet aangevraagd kan worden voor..... inderdaad $ 49,-. Je koopt namelijk daarmee het programma. Dat betekent, dat je het complete programma eigenlijk al in huis hebt, alleen heb je de key-generator nodig om het volledig toegankelijk te maken.

  Benodigd:
 • Direct X
 • Vanaf Windows95


  Wie er meer van wil weten of de key-generator wil aanschaffen kan terecht op de website van dit fraaie programma: http://www.rccad.com, waar deze demoversie uiteraard ook te downloaden is.

 • (Bron: Fred Jordan, http://www.rccad.com)

  Terug naar SOFTWARE-overzicht