De Westerly in de tuin samen met 2 van mijn zonen
« TERUG
Westerly
Beginnersmodel, een bouwdoos van Svenson


Spanwijdte:
1500 mm
Totaalgewicht:
2150 gram
Motor:
OS MAX 25 F SR (4,07 cc tweetakt)

Beginnerskist

Met veel plezier heb ik deze beginnerskist gebouwd en gevlogen.
De bouwdoos is goed compleet uitgevoerd en de handleidingen duidelijk. Hiermee kan iedereen een goed begin maken in de modelvlieghobby. Het was niet mijn eerste model, maar wel één waarmee ik het meeste heb gevlogen in de beginperiode.
Het model is eenvoudig te bouwen, robuust van opbouw en heeft een zeer goedmoedig vlieggedrag, ook dankzij het Clark Y vleugelprofiel. Bij een motorstop is het model als een zweefvliegtuig te landen.
Het wordt bestuurd met 3 functies: richtingroer, hoogteroer en gas.

Later heb ik er ooit nog eens een te openen luikje in gemaakt. Dit zat aan de onderzijde, ongeveer onder het zwaartepunt, en verborg een parachutist, die ik vanuit "grote hoogte" los liet.... , maar ook laag boven het veld had dit zijn charme en .... verrassing.

Ook het uitrusten met verlichting, zodat het model in de schemering en zelfs 's nachts kon vliegen, was een alleraardigst experiment.

Met deze aan te raden beginnerskist laat zich uitstekend experimenteren. Zo heb ik er ooit eens een rechte vleugel met aileronbesturing op gemonteerd en er de eerste rolroeroefeningen mee uitgevoerd.

Ik kijk nog steeds met plezier terug naar die tijd!De Westerly in aanbouw. De romp is in ruwbouw klaar en de vleugels zitten nog op de bouwplank.


Boven: De Westerly op een warme zomerdag, startklaar voor een vluchtje. Onder: Langzaam en laag overvliegend blijft de Westerly goed en precies bestuurbaar. Kortom, een ideale beginnerskist!