Zoon Wouter met zijn Ninja
« TERUG
Ninja
Aerobatic hellingzwever (volledig houtbouw), voor gevorderden


Spanwijdte:
1475 mm
Gewicht:
995 gram
Besturing:
ailerons en hoogteroer

Vleugelprofiel:
Eppler 374
Vleugeloppervlak:
32 dm2
Lengte:
990 mm


YouTube-filmpje

Snelle hellingzweverToen mijn zoon een beetje uitgekeken raakte op zijn te rustig vliegende Domino werd het tijd voor iets pittigers.
De keren, dat hij vliegt, is meestal als we eens per jaar naar de Sauerlandse hellingen gaan en dus werd het een vlotte hellingzwever.
Bij het bouwen mocht ik volop meehelpen en dat deed ik graag. De Ninja-bouwdoos is van het merk SIG en van goede kwaliteit.De vleugel is van balsabeplankt styroporschuim en de romp een houten "doos". De bouw verliep zonder problemen.
Als besturing voldeed hier nog steeds zijn goedkope twee-kanaals besturing op de 27 MHz-band (Robbe Compact 2), die van uit de Domino even moest worden overgezet.
Deze vlot ogende hellingzwever moet ook vlot gevlogen worden, dan is ie op zijn best.
Zelf heb ik er ook enkele malen mee gevlogen, waarbij gebleken is, dat de Ninja een stevige hellingwind nodig heeft.


Het landen is vooral kritisch i.v.m. de lange neus. Deze is nogal kwetsbaar bij iets "forsere" bodemcontacten en brak bij ons twee maal doormidden ondanks de stalen strippen, die hier ter plekke in het model zijn aangebracht. Dus vlak voor het bodemcontact: neusje iets omhoog!

Conclusie: moeilijker te vliegen dan de Ridge Runt, maar een lekkere snelle wendbare hellingzwever voor de gevorderde modelpiloot.

Na vele jaren op zolder te hebben gelegen en bijna een "vergeten" model te zijn geworden is de Ninja 20 jaar na de bouw in handen gekomen van een nieuwe eigenaar. Het betreft een ervaren clubgenoot, die vast veel plezier gaat beleven aan dit pittige hellingzwever(tje). De Ninja is zijn ouderdom niet aan te zien getuige de foto's hieronder, genomen op 22 september 2014, vlak voordat het model van eigenaar verwisselde.