Foto-archief
Klasgenoten
van de Openbare Lagere School I - Wageningen - 6e klas 1959 (mei)
e foto's, hieronder verzameld, zijn bijeengebracht dankzij de "bewaar-ijver" van een aantal oud-klasgenoten. Moge het voor anderen een bron van herkenning zijn....
Klik op de foto voor een uitvergroting.

      Frans Hoppenbrouwer.


Foto's van Hennie Maste

Klik voor een uitvergroting Dit is een schoolreisje van Hennies klas naar Bergen (Noord-Holland). Aangezien Hennie het zogenaamde 7e jaar volgde in "onze" zesde klas, is deze groep n jaar ouder.
Toch is het erg leuk om deze foto en de volgende hier te plaatsen, want de kans is groot dat een aantal bezoekers van deze pagina zichzelf herkent.... en daar doen we het toch allemaal voor, nietwaar?
Klik voor een uitvergroting En natuurlijk ook een plaatje IN de bus. Meneer van Apeldoorn is voor mij duidelijk herkenbaar.
Klik voor een uitvergroting Dit is een schoolreisje van Hennies klas naar Hoog Karspel (Noord-Holland).
De reisjes naar Bergen en Hoog Karspel waren "standaard"-bestemmingen voor de schoolreisjes van alle klassen op School I, meen ik mij te herinneren. Zelf ben ik ook in Hoog Karspel (meerdere dagen) en Bergen geweest. Verder herinner ik me de Westerbouwing, bedriegertjes en zelfs Ameland, waar mijn broer Han (twee klassen hoger) is geweest.

Foto's van Evert Delissen

Klik voor een uitvergroting Ook Evert Delissen was een zogenaamde "zevende jaars". Hij vond nog een fraaie klassenfoto van zijn klas met juffrouw Vogel, n van de geliefdste onderwijzeressen.
Ook hier zijn de kinderen dus n jaar ouder dan "onze" zesde klas. Deze foto mag natuurlijk niet ontbreken in ons foto-archief! (waarschijnlijk uit 1954).
Klik voor een uitvergroting En wat te denken van deze prent? Een schoolreisje van Everts klas, ook weer met juffrouw Vogel.
Is dit niet uitspanning "De Julianatoren" bij Apeldoorn?

Foto's van Daan Samkalden

Klik voor een uitvergroting Het foto-archief van Daan leverde een tweetal klassenfoto's op. Hoewel Daan zich zelf niet kan terugvinden op deze foto, levert het misschien herkenning op bij anderen...
Klik voor een uitvergroting Hierop is Daan wel degelijk terug te vinden (derde van rechts, staand, naast de juf).
Het meisje met de vlechten, vooraan (vijfde van rechts, gehurkt) zou Annelet Broekhuis kunnen zijn... Maar waarom herken ik niemand van de anderen? Toch een andere klas? Wie herkent iemand en welke klas zou dit kunnen zijn?

Foto's van Jack van Nieuwenhuizen

Klik voor een uitvergroting Hoewel Jack (Sjaak) niet in mijn klas zat stuurde hij mij toch deze klassefoto uit het schooljaar 1953-54 (waarschijnlijk).
Het is volgens hem de 3e klas met juffrouw Meijer (helemaal rechts). Dat zou goed kunnen, want ik herken mijn 2 jaar oudere broer Han (achterste rij, 3e van rechts). Ik kan het mijn broer helaas niet meer vragen laten zien, want hij is op 31 oktober 2002 overleden.

Foto's van Tineke de Bruin

Klik voor een uitvergroting Ook Tineke zat niet in mijn klas, maar eentje hoger. Toch heb ik haar opgenomen in "Klasgenoten" omdat zij veel leuke gemeenschappelijke herinneringen heeft aan onze schooltijd en een aantal van mijn klasgenoten. Zie daarvoor haar "levensverhaal".
Deze foto is haar vierde klas met meneer Ter Beek.
Tineke is het meisje helemaal rechts zittend met pofmouwtjes.
Klik voor een uitvergroting Tineke had ook nog een foto van juf Hoogstede, de wat streng ogende oudere dame, die altijd achter haar lessenaar zat.
Wie herkent haar nog?
Klik voor een uitvergroting Maart 2010:

Dit was Tineke's derde klas met juf Hoogstede; in de hoek stond volgens haar de lessenaar.
Klik voor een uitvergroting Maart 2010:

Wie herinnert zich dit uitzicht nog? Zowel Tineke als haar 3 oud-klasgenoten hadden iets van: oh ja, z was het!!
Klik voor een uitvergroting Maart 2010:

De nooduitgang naar de Eekmolenweg (zijkant van school) en let op de raampjes boven de kapstok: vind je terug bij de klassenfoto met meester van Apeldoorn.
Klik voor een uitvergroting Maart 2010:

Foto van de hal met trappenhuis.
De brede houten leuningen komen nog bekend voor.